Ayanna Lloyd Banwo

Ayanna Lloyd Banwo, född 1980 på Trinidad och Tobago men numera bosatt i London, är författare. Hennes debutroman När vi var fåglar har utsetts till en av 2022 års bästa debuter av The Observer i Storbritannien och en av 2022 års bästa böcker av The Economist.

När vi var fåglar

Det här är en spökberättelse, en kolonial thriller, en kärlekshistoria.

Roger Robinson

Roger Robinson är poet och skrivpedagog, aktivist och sångare i King Midas Sound. Han föddes i stadsdelen Hackney i nordöstra London men flyttade som treåring tillbaka till föräldrarnas Trinidad.

Magisk sådd

När berättelsen tar sin början har Willie nyligen återvänt till Berlin efter en lång sejour i Afrika. Han har lämnat sin hustru och börjar efter påtryckningar från sin syster inse att han, för första gången i livet, måste göra ett medvetet val för att komma vidare.

Indien. En sårad civilisation

Naipauls andra bok om sina förfäders hemland Indien.

Bland de rättrogna. En islamisk resa

Naipaul skildrar en resa genom länder där islamiska fanatiker försöker upprätta en religiös ordning som bygger på våld, förtryck och tankens ofrihet. Han besöker Iran, Pakistan, Malaysia och Indonesien.

Eva Stenvång

På väg mot mitten

Boken består av två självbiografiska berättelser där Naipaul skildrar sitt skrivande och författarskap. Han berättar dels om sin första tid som frilansande journalist, dels om sitt arbete som etablerad författare där resorna är en viktig utgångspunkt för skrivandet.

I sydstaterna. Ett land av röster

I mitten av 80-talet gjorde Naipaul en resa genom en rad delstater i södra USA, bl a Florida, Missisippi och Tennesee, och intervjuade många olika slags människor. I boken beskriver han sina intryck och låter de intervjuade själva komma till tals.

Eva Stenvång