Den tysta minareten

En ung sydafrikansk student i London, Issa Shamsuddin, försvinner mitt under brinnande Irakkrig. Senast sågs han i sin bostad vid Finsbury Park mitt emot den moské som 2003 stormades av polis. Hans vänner och familj letar förgäves efter honom.

Agaat

Berättelsen om den vita lantbrukarhustrun Milla de Wet och den svarta kvinnan Agaat gestaltar den såriga sydafrikanska samtidshistorien som ingen annan roman gjort tidigare.

Som vatten på vilda platser

I romanen börjar det demokratiska Sydafrika ta form, men kampen är inte över. Speglat genom en boerfamilj med svåra inre motsättningar, är det en grym och gripande berättelse om syskonkärlek, om de gamla bushmännens visdom och landskapets storslagna skönhet.
Förlagsinformation

Svart offer

Fängelsepsykologen Yudel Gordon är problemlösaren i flera av Ebersohns samhällskritiska detektivromaner.

En tid i paradiset

Titeln på boken är en parafras på Rimbauds Saison en enfer, och Rimbaud,liksom Vincent van Gogh, förekommer också i handlingen.

Vad ert land är vackert

Handlingen tilldrar sig mellan åren 1952 och 1958, de år då raslagarna cementeras. Nationalistpartiet sitter vid makten, men oppositionen försöker samla sig i ett icke-segregerat liberalt parti (ett parti som Paton för övrigt själv var en av initiativtagarna till).

På lösan sand

Originalet utkom 1948, samma år som Nationalistpartiet kom till makten i Sydafrika och inledde den lagstiftning som skulle sanktionera rasdiskrimineringen.

Mödrar emellan

"Min son dödade er dotter." Så inleder Sindiwe Magona sin dramatiska roman, där hon försöker utforska vad som gör att vissa barn växer upp till mördare, en berättelse som baseras på en verklig händelse i Sydafrika.

Parningslek

I Nkosis debutroman är temat raslagarnas inverkan på förhållandet mellan kvinna och man.

Döden kan inte hindra oss

En politisk thriller om en grupp apartheidmotståndare, svarta, färgade och vita, som i början på 1960-talet genomför en rad sabotagedåd i Johannesburg med omnejd.