Älskar du någon annan

Älskar du någon annan? är en roman om kärlek, flykt och besvikelse. Politiska motsättningar bildar fond till en berättelse om en människas utveckling, styrka och mod. "Älskar du någon annan?" är en fråga som kan ställas i såväl det förflutna som i nutiden, och i Iran lika väl som i Sverige.

Huvudpersonen arbetar som tolk på en svensk flyktingförläggning när hon en dag möter mannen som var hennes ungdoms stora kärlek i Teheran. När hon tänker tillbaka minns hon revolten, fängelset och förföljelserna. Men också passionen, längtan och den stora besvikelsen när kärleken inte blev till det hon hoppats på ?

?Hon tryckte pannan mot fönsterglaset och skuggade för ögonen. Små ljusa punkter genom sprickorna i färgen talade om att det lyste i husen utanför fängelset också. Höga murar tillät henne inte se bottenvåningarna, men om hon böjde huvudet och tittade underifrån genom sprickorna kunde hon se tecken på liv som pågick där. Folk måste ha kommit hem från jobbet. De satt kanske med sin familj i vardagsrummet och drack te, tittade på tv och pratade med vänner i telefon. Barn gjorde läxor och mammor förberedde middagsmat i köken. Hur kunde människor leva sina normala liv där omkring??
Förlagsinformation