Internationella litterära stjärnor på Bokmässan

"Utebliven satsning på internationella literära stjärnor" sades om Bokmässan i Göteborg , publikdragande borde ha tillagts, eftersom mässan innehöll många fantastiska och intressanta samtal med internationella författare även i år. Man kunde t.ex. få lyssna till den mexikanske poeten Gloria Gervitz, vars livsverk den den föränderliga långdikten Migraciones just utkommit i utökad version tolkad av Hanna Nordenhök. Andra stora författare från Latinamerika på mässan var  Héctor Abad, Colombia och Daniel Galera, Brasilien (aktuell med nyutkomna Tjugo över midnatt).
Man kunde också få internationella utblickar i barnlitteraturutgivning: arabisk barnlitteratur i Tunisien och Jemen, barnlitteraturens ställning i Bangladesh, ett land med mer än 160 miljoner invånare och dessutom möta en av Brasiliens stora  barnboksillustratörer/författare: Graça Lima (som också tilldelades Ibbys silverstjärna för Nattens mun.  Marguerite Abouet och Mathieu Sapin, som tilldelats Ibbys Peter Pan-pris för Akissi - Det flygande fåret berättade om sitt serieskapande om den bruna flickan Akissi i Frankrike.
På Globala torget bjöds på frukostseminarium med legendariske Nawal El Saadawi och Cecilia Uddén. (Se själva här).
2019  är ett Sydkorea ett av bokmässans teman. Redan i år fanns Un-su Kim på plats med nyutgivna thrillern Den rätta tiden för en kula i hjärtat