Nu kan man passa på!

Några verkliga pärlor bland utgivningen de senaste åren kan man förhandsbeställa i nätbokhandelns rea-kataloger, och fler fynd kommer att finnas i butikerna förstås. Fina inbundna böcker kan man få till pocketpriser, så nu kan man passa på! Här några av redaktörens tips:

Vi behöver nya namn av NoViolet Bulawayo kommer först på listan, jämte Sankmark av Jhumpa Lahiri.och Den blinde mannens trädgård av Nadeem Aslam
Brasilianska romaner av författare som gästade bokmässan 2014: Syskonen Malaquias av Andréa del Fuego, Med blod i skägget av Daniel Galera,och Salladsnätter av Vanessa Barbara.
Mexikanske Álvaro EnrigueTiebreak som inleds med en tennismatch mellan konstnären Caravaggio och poeten Quevedo har jag länge velat läsa.
Har man plats i bokhyllan kan man fynda alla fem delar av den kinesiska klassikern  Drömmar om röda gemak av Cao Xueqin. Som Dowtown Abbey -fast bättre, sägs det.

De vackra är ännu inte födda är en klassiker av Ayi Kwei Armah.
Av nobelpristagaren Mo Yan finns flera titlar, även några ljudböcker och av Mario Vargas Llosa romanen Den blygsamme hjälten.

Numeralia är en fin bilderbok av argentinska ALMA-pristagaren  Isol